Welkom bij Benefit4all

voor iedere situatie een gepaste oplossing!

Heb je een vraag?

(Velden met een * zijn verplicht)

Ouderschapsplan en Omgangsregeling
Ouderschapsplan

Ben je verwikkeld in een echtscheiding en heb je minderjarige kinderen, dan is één van de belangrijkste taken goede afspraken te maken over de toekomstige zorg en omgang met de kinderen. Hoe boos je ook bent of hoe moeilijk het is te communiceren met je partner, je kinderen horen op de eerste plaats te komen. Het is van het grootste belang dat je beiden beslissingen neemt en tot afspraken komt in plaats van een rechter die afspraken te laten maken. In Nederland is het momenteel wettelijk geregeld dat gehuwde ouders of ouders met een samenlevingscontract en met minderjarige kinderen verplicht zijn een ouderschapsplan op te stellen.

In een ouderschapsplan legt Benefit4all zorgvuldig vast hoe jij en je ex-partner de tijd met de kinderen wensen te verdelen en de wijze waarop jullie beiden beslissingen nemen m.b.t. de kinderen. Zaken als gezag, verdeling van de zorg, opvoeding en omgang, hoe informatie verstrekken en delen, de kinderalimentatie en alle andere zaken zoals schoolkeuze, uitgaan etc., worden onder deskundige begeleiding besproken en vastgelegd.

Benefit4all zorgt er vooral voor dat het ouderschapsplan een goede basis legt voor een succesvolle relatie na de echtscheiding omdat in het plan duidelijke verwachtingen m.b.t. het voortgezet ouderschap en de zorg en omgang met de kinderen worden vastgelegd. Daarnaast voorkomt een goed ouderschapsplan stress bij de ouders en de kinderen en zorgt het plan voor structurele rust.

Omgangsregeling

Als je als ouder een goede omgangsregeling voor je kinderen wilt opstellen, is het goed om met een ervaren familiemediator alle aspecten, die om de hoek komen kijken te belichten. Zo kunnen de aspecten leeftijd van je kinderen, de woonplaats van de ouders, de vervoersmogelijkheden, de werkuren van beide ouders, etc. een grote rol spelen bij de opstelling van de omgangsregeling.

Benefit4all helpt je als ouders met al deze elementen rekening te houden en stimuleert jullie beiden te zoeken naar constructieve oplossingen voor alle partijen. Zodra de ouders alle belangrijke beslissingen hebben genomen, wordt de omgangsregeling schriftelijk en vakkundig door de mediator vastgelegd.

Bij een echtscheiding of een einde samenlevingscontract met minderjarige kinderen dient er trouwens altijd een ouderschapsplan te worden opgesteld.

Benefit4all helpt partijen snel en op een goede manier tot een geschikt ouderschapsplan met een goede omgangsregeling te komen.

Tevreden cliënten

 • 'De coach heeft mij nieuwe inzichten geboden waardoor ik weer vol zelfvertrouwen zit en verder kan. Dankzij het loopbaantraject bij Benefit4all weet ik nu echt wat ik wil'.
  -Saskia
 • 'Mijn ontslag hakte er hard in maar dankzij het professionele en intensieve outplacementtraject bij Benefit4all ben ik nu weer gelukkig in mijn nieuwe job'.
  -Ton
 • 'We zijn weer gelukkig en kunnen samen verder dankzij de professionele begeleiding van de mediator van Benefit4all'.
  -Ferry en Diana
 • 'Na de assertiviteitstraining bij Benefit4all zit ik veel beter in mijn vel en durf ik de confrontaties aan te gaan die ik hiervoor nooit had gedurfd. Ik voel me bevrijd'.
  -Debbie
 • 'De begeleiding was niet altjid even zacht maar wel eerlijk en erg professioneel. Ik ben blij en dankbaar dat ik deze stap eindelijk heb gezet'.
  -Rob
 • 'Dankzij de steun en begeleiding van de mediator tijdens het hele traject, hebben wij de scheiding als een verbetering van onze relatie ervaren'.
  -Kenneth en Netty

Heb je hulp nodig bij het oplossen van je zaak?

Neem dan vandaag nog contact met ons op!